Statiuni | Harta Sinaia

Statiuni - Sinaia


     Climatul Sinaia | Factori naturali de cura Sinaia | Istoric Sinaia | Tratament balnear Sinaia | Proceduri Sinaia | Recomandari tratare afectiuni Sinaia | Prezentare generala Sinaia | Atractii turistice Sinaia |


Prezentare generala Sinaia

Prezentare generala Sinaia:
Statiune balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, Sinaia este asezata pe cursul superior al raului Prahova. Statiunea este strajuita de masivele Bucegi si Garbova, la o altitudine cuprinsa intre 767-980 m, situata la o distanta de 49 km de Brasov si 60 km de Ploiesti.

Climatul Sinaia

Climatul Sinaia:
Are un climat de culoar montan, cu veri racoroase (in iulie temperatura medie este de 16°C) si ierni putin friguroase (in ianuarie temperatura medie este de -3,1°C), datorita versantilor muntosi care adapostesc statiunea. Temperatura medie anuala este de 6°C, iar precipitatiile insumeaza, in medie, 800-1000 mm anual (iarna cad zapezi abundente). Zapada persista in jur de 77 de zile pe an.

Factori naturali cura Sinaia

Factori naturali cura Sinaia:
Sinaia dispune de excelenti factori naturali de cura, cu un climat tonic-stimulant, caracterizat prin presiune atmosferica joasa si o ionizare accentuata a atmosferei, cu aer curat, lipsit de praf si alergeni. Se mai adauga izvoare cu ape minerale sulfuroase, bicarbonatate. calcice, magneziene, oligominerale aflate in Valea Cainelui, Valea Rea, Valea Gagului.

Istoric Sinaia

Istoric Sinaia:
La sfarsitul secolului XIX au inceput sa se construiasca primele vile si hoteluri pentru cei care veneau in statiune la odihna. In anul 1880 Sinaia a devenit comuna urbana. Tot mai multi turisti soseau mai ales in timpul verii pentru a admira frumusetile inconjuratoare si pentru drumetii.
Intre anii 1869-1871 a fost construit hotelul Eforiei Spitalelor Civile. Dupa aceasta, s-a hotarat construirea unei statiuni climaterice pe muntele Furnica. Terenul de pe Furnica a f citeste...

Instalatii de tratament balnear Sinaia

Tratament balnear Sinaia:
Tratamentul balnear se realizeaza la Complexul Paltinis.

Proceduri Sinaia

Proceduri Sinaia:
In cadrul tratamentului balnear se pot efectua diferite proceduri: hidroterapeutice, prin bai de plante medicinale, bai carbogazoase, bai cu esenta de brad; electroterapie–ionogalvanizari, raze scurte, raze ultraviolete, infrarosii, curenti diadinamici, ultrasonoterapie, bai galvanice.

Recomandari tratare afectiuni Sinaia

Recomandari tratare afectiuni Sinaia:
Statiunea ofera conditii pentru tratarea nevrozelor astenice, a afectiunilor tubului digestiv (gastrite cronice hipoacide), a celor hepato-biliare (dischinezie biliara, colecistite cronice, sechele dupa operatii pe ficat), endocrine (hipertiroidic benigna si boala Basedof, dupa tratament endocrinologic), respiratorii etc.

Atractii turistice Sinaia

Atractii turistice Sinaia:
In Sinaia se pot practica sporturile de iarna: schi, saniuta, bob. Exista 11 partii de schi cu un grad mediu si mic de dificultate, unele dotate si cu teleschi, precum si o partie de bob.
Se pot efectua excursii in localitate la vila lui George Enescu, la mormantul lui Badea Cartan, la Castelul Peles, Casa lui Nicolae Iorga, Monumentul ostasilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial, Manastirea Sinaia, Parcul Central. De asemeni se pot efectua excursii i citeste...