Statiuni | Harta Poiana Brasov

Statiuni - Poiana Brasov


     Climatul Poiana Brasov | Factori naturali de cura Poiana Brasov | Istoric Poiana Brasov | Tratament balnear Poiana Brasov | Proceduri Poiana Brasov | Recomandari tratare afectiuni Poiana Brasov | Prezentare generala Poiana Brasov | Atractii turistice Poiana Brasov |


Prezentare generala Poiana Brasov

Prezentare generala Poiana Brasov:
Statiune climaterica de interes general cu functionare permanenta, Poiana Brasov este asezata la poalele Masivului Postavaru la o altitudine de 950-1050 m, in judetul BRasov. Accesul in statiune se poate face pe sosea dinspre Brasov sau dinspre Rasnov. La o distanta de 12 km se afla orasul Brasov.

Climatul Poiana Brasov

Climatul Poiana Brasov:
Temperatura medie anuala este de 5,8 °C, temperatura medie a lunii iulie este de aproximativ 15 °C, iar cea a lunii ianuarie de -5 °C. Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 900 mm. Ninsorile abundente si temperaturile scazute determina ca zapada sa persiste aproximativ 110 de zile pe an, pe culmile inalte ale Postavarului, iar stratul de zapada are o grosime medie de 50 cm in luna februarie.

Factori naturali cura Poiana Brasov

Factori naturali cura Poiana Brasov:
Climatul este tonic, stimulativ, cu radiatii ultraviolete bogate; aerul este puternic ozonat, lipsit de praf si factori alergeni, cu ionizare negativa accentuata.

Recomandari tratare afectiuni Poiana Brasov

Recomandari tratare afectiuni Poiana Brasov:
Acest climat este indicat pentru tratarea surmenajului fizic si intelectual, a starilor de debilitate, a anemiilor, a bolilor endocrine si respiratorii, a nevrozei astenice, a covalescentei cu stare generala buna, a hipertiroidei benigne, a sechelelor dupa pleurezii si dupa pneumopatii virotice sau microbiene, unele forme de astm bronsic si de bronsite cronice astmatiforme.

Atractii turistice Poiana Brasov

Atractii turistice Poiana Brasov:
Poiana Brasov are cele mai complexe dotari pentru sporturile de iarna: peste 12 km de partie - cu partii pentru avansati sau incepatori, partie de slalom urias, partie de slalom special; instalatii de transport pe cablu: teleschi, telegondola, telescaun; partie pentru sanius, partie pentru bob; patinoar artificial si patinoare naturale. Practicarea sporturilor de iarna se poate face patru-cinci luni pe an, datorita altitudinii mari la care se afla statiunea citeste...