Statiuni | Harta Harghita Bai

Statiuni - Harghita Bai


     Climatul Harghita Bai | Factori naturali de cura Harghita Bai | Istoric Harghita Bai | Tratament balnear Harghita Bai | Proceduri Harghita Bai | Recomandari tratare afectiuni Harghita Bai | Prezentare generala Harghita Bai | Atractii turistice Harghita Bai |


Harghita Bai

Localitate balneoclimaterica montana,Harghita Bai, este cunoscuta datorita minei de caolin, pentru mofetele, apele sale minerale si pentru microclimatul alpin deosebit de placut.
Accesul se poate face din intersectia de la Pasul Vlahita de pe DN 13A, statiunea fiind situata la 7 km pe DJ 138A.
Distante:
- localitatile învecinate: Miercurea-Ciuc 23 km, Odorheiu Secuiesc 41 km, Sanmartin 36 km
- 155 km pana; la Bacau, 241 km pana la Cluj-Napoca si 86 km citeste...

Prezentare generala Harghita Bai

Prezentare generala Harghita Bai:
Statiune balneoclimaterica permanenta, de interes general, Harghita Bai se situeaza in judetul Harghita, la o altitudine de 1345 m, in Muntii Harghitei.
Climatul de munti mijlocii este tonic-stimulant si se caracterizeaza prin veri scurte si racoroase, toamne prelungi si ierni aspre. Temperatura medie anuala este de 5°C, temperatura medie a lunii iulie fiind de aproximativ 9°C, iar cea a lunii ianuarie de -6°C. Cantitatea medie anuala d citeste...

Climatul Harghita Bai

Climatul Harghita Bai:
Climatul de munti mijlocii este tonic-stimulant si se caracterizeaza prin veri scurte si racoroase, toamne prelungi si ierni aspre. Temperatura medie anuala este de 5°C, temperatura medie a lunii iulie fiind de aproximativ 9°C, iar cea a lunii ianuarie de -6°C. Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 600 mm.

Factori naturali cura Harghita Bai

Factori naturali cura Harghita Bai:
Factorii naturali de cura sunt constituiti din izvoare de apa minerala carbogazoasa, bicarbonatata, sodica, feruginoasa, doua mofete cu emanatii de dioxid de carbon si hidrogen sulfurat (solfatare), aerul ozonat cu aerosoli iodati si turba terapeutica.

Recomandari tratare afectiuni Harghita Bai

Recomandari tratare afectiuni Harghita Bai:
Statiunea este recomandata pentru tratamentul afectiunilor aparatului cardiovascular si bolilor endocrine.

Atractii turistice Harghita Bai

Atractii turistice Harghita Bai:
Statiunea este dotata cu o partie de schi cu teleschi, precum si cu partii neamenajate sau terenuri pentru sanius.
Se pot face drumetii la cabana Madaras sau la Cetatea Bufnitelor (1700 m), Pasul Vlahita (985 m), cabana Harghita (1350 m), cabana Bradet (980 m), Valea Oltului.