Judete | Valcea |
     Obiective turistice - Valcea |

Obiective turistice judetul Valcea

Obiective turistice judetul Valcea:
Munti:
-Masivul Cozia (varful Cozia 1.668 m), situat la sudul complexului Fagarasului, ofera o panorama cu numeroase chei (Bulzului, Rosiei), cascade (Gardului), cu o multitudine de specii vegetale si animale ocrotite de lege, care ii dau farmec si culoare, spre incantarea turistilor fascinati de frumusetea locurilor.

Chei si defilee:
-Defileul Oltului apartine raului Olt care izvoraste din sud-estul masivului Hasmasu-Mare, din Carpatii Orientali, pe teritoriul judetului Valcea formand intre Turnu-Rosu si Cozia (40 km) unul dintre cele mai spectaculoase defilee din Carpatii romanesti, un loc care incanta prin amestecul de pitoresc si salbaticie;
-Cheile Bistritei, cele mai inguste chei din Romania, sunt bogate in pesteri ce pot fi vazute in versantii abrupti ai Bistritei si in exemplare rare de flora si fauna;
-Valea Lotrului reprezinta o alta frumusete a tarii, cu o valoare peisagistica inestimabila, ce fascineaza turistii prin maretia zidurilor de piatra si a cataractelor impunatoare.

Lacuri:
-intreaga zona este presarata cu numeroase lacuri, fie de origine glaciara (Zanoaga, Galcescu, Vadu- in bazinul superior al Lotrului), fie sarate (Ocnele Mari si Ocnita, formate in urma prabusirii unor saline), fie lacuri de acumulare (Daiesti, Raureni, Govora, Vidra pe Olt sau Lotru).

Rezervatii naturale:
-Piramidele de pamant (Goranu) reprezinta o rezervatie geologica si geomorfologica, aflata in apropiere de Ramnicu-Valcea, pe valea raului Stancioi.
-datorita ploilor si topirii zapezilor s-au format, pe versantul vaii Stancioi, adancituri din care s-au creat aceste masive piramidale de pamant, extinse pe 12 ha si cu o inaltime de 80 m.