Statiuni | Calimanesti Caciulata | Harta Calimanesti Caciulata
     Recomandari tratare afectiuni - Calimanesti Caciulata |

Recomandari tratare afectiuni Calimanesti Caciulata

Recomandari tratare afectiuni Calimanesti Caciulata:
Statiunea Calimanesti-Caciulata este indicata pentru tratarea bolilor de nutritie si metabolism (diabet zaharat, obezitate), a afectiunilor hepato-biliare (dischinezie biliara, colecistita cronica necalculoasa sau calculoasa, hepatita cronica, pancreatita cronica, tulburari dupa operatie pe ficat), ale tubului digestiv (gastrite cronice hipoacide, constipatie cronica, colite cronice), ale celor renale si ale cailor urinare (litiaza renala, pielonefrita cronica, infectii urinare).
In cura externa, apele minerale de aici sunt utilizate pentru tratarea bolilor reumatismale, posttraumatice (stari dupa luxatii, entorse si fracturi), ginecologice (sindrom ovarian de menopauza), etc.
La Caciulata functioneaza un sanatoriu pentru bolnavii de silicoza si un sanatoriu pentru tratamentul copiilor cu sechele dupa hepatita epidemica.
La Calimanesti. functioneaza o sectie clinica a Institutului de balneofizioterapie si recuperare medicala din Bucuresti si o baza de invatamant a Catedrei de specialitate a Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti.