Statiuni | Calimanesti Caciulata | Harta Calimanesti Caciulata
     Prezentare generala - Calimanesti Caciulata |

Prezentare generala Calimanesti Caciulata

Prezentare generala Calimanesti Caciulata:
Orasul Calimanesti, impreuna cu localitatea sa componenta Caciulata, formeaza statiunea balneoclimaterica de interes general cu functionare permanenta, Calimanesti-Caciulata.
Statiunea este situata in judetul Valcea, pe Valea Oltului, la iesirea din defileul de la Cozia, in depresiunea Jiblea Berislavesti, fiind inconjurata de Muntii Cozia, Muntii Narutu si Munceii Lotrisorului.
Climatul temperat continental, caracteristic depresiunilor subcarpatice, lipsit de contraste termice si aerul ozonat provenit de la padurile de rasinoase constituie factorii naturali recomandati pentru cura balneara. In zilele cu nebulozitate crescuta, in atmosfera sunt prezenti ionii de hidrogen sulfurat proveniti de la izvoarele cu apa minerala sulfuroasa. Verile sunt racoroase (media termica a lunii iulie este 20°C), iar iernile putin friguroase (media termica in ianuarie este de -2°C). Temperatura medie anuala este de 10°C, precipitatiile insumand aproximativ 700 mm anual. Stratul de zapada persista in jur de 60 de zile.
Izvoarele cu ape minerale sulfuroase, clorurate, slab iodurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene, au concentratii (mineralizare intre 0,5 si 29 g/l), compozitii chimice si temperaturi variate: (21-29,5°C).