Regiuni | Bucovina |
     Prezentare generala - Bucovina |

Prezentare generala Bucovina

Asezare:
-regiunea Bucovinei se gaseste in partea de nord a Romaniei, in nord-vestul zonei Moldova, pe malul drept al raului Suceava. Bucovina apartine numai judetului Suceava, limita istorica intre Imperiul Austro-Ungar si Moldova fiind valea Sucevei.

Vecini:
-nord: granita cu Ucraina;
-vest: judetele Maramures si Bistrita-Nasaud;
-est: zona Moldovei (judetele Iasi si Botosani);
-sud: judetele Harghita, Mures si Neamt.

Suprafata:
-zona ocupa o suprafata de aproximativ 8.553 km2 (judetul Suceava reprezinta cel de al doilea judet ca suprafata, al doilea dupa Timis).

Populatia:
-o pondere dominanta a populatiei o au romanii. Alaturi de acestia se mai adauga si polonezi, ucrainieni, rusi, lipoveni, maghiari, germani, evrei etc. Majoritatea acestor etnii traiesc aici in urma colonizarilor facute de Imperiul Austro-Ungar.

Orase:
-in Bucovina se afla resedinta judetului Suceava, respectiv orasul Suceava. Alte orase mai importante sunt: Campulung Moldovenesc, Falticeni, Gura Humorului, Radauti, Siret, Solca, Vatra Dornei.

Clima:
-clima regiunii este caracteristica zonei montane, cu ierni bogate in zapada (favorabile practicarii schiului, dar si a altor sporturi de sezon, precum plimbarile cu sania trasa de cai). Verile sunt destul de racoroase, mai ales in preajma muntilor.