Statiuni | Baile Tusnad | Harta Baile Tusnad
     Prezentare generala - Baile Tusnad |

Prezentare generala Baile Tusnad

Prezentare generala Baile Tusnad:
Statiune balneoclimaterica si de odihna, de interes general, cu functionare permanenta, asezata in judetul Harghita, in defileul Oltului superior. Baile Tusnad sunt amplasate la poalele muntilor Harghitei, marginite la nord de depresiunea Ciucului, iar in partea sudica de depresiunea Brasovului. Se gaseste la o altitudine medie de 650 m, la o distanta de 32 km fata de Miercurea Ciuc, 35 km fata de Sfantu Gheorghe si 72 km de Brasov.
Climatul se caracterizeaza prin verile racoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 18°C) si iernile friguroase (in ianuarie temperatura medie este de -5,5°C). Temperatura medie anuala este de circa 6°C, iar precipitatiile insumeaza aproximativ 800-850 mm anual. Zapada persista in jur de 80-100 de zile pe an. Iernile sunt reci si prelungite, umiditatea fiind accentuata.
Cadrul montan cu paduri de molid si fag, aerul curat, ozonat, lipsit de praf si alergeni, izvoarele cu ape minerale carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, magneziene, clorurate, sodice, calcice (cu o mineralizare de 5g/l), sunt utilizate pentru cura inca din anul 1845. Toate acestea confera statiunii un mare grad de atractivitate in toate anotimpurile, atat pentru odihna cat si pentru tratament.