Statiuni | Baile Govora | Harta Baile Govora
     Prezentare generala - Baile Govora |

Prezentare generala Baile Govora

Prezentare generala Baile Govora:
Statiunea balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, se afla in judetul Valcea, intr-o depresiune subcarpatica, pe valea raului Hinta. Statiunea se afla la o altitudine de 360 m, la 12 km fata de gara Govora si 21 km de Ramnicu Valcea.
Climatul se caracterizeaza prin veri racoroase (media termica a lunii iulie este 19°C)si ierni putin friguroase (media termica in ianuarie este -3°C). Temperatura medie anuala este de 9°C, iar precipitatiile insumeaza aproximativ 730-735 mm anual. Atmosfera contine o cantitate redusa de polenuri alergogene, fiind propice pentru persoanele care sufera de afectiuni respiratorii superioare, stari de surmenaj sau de debilitate.
Statiunea este renumita pentru varietatea si calitatile terapeurice ale apelor minerale cloruro-sodice, iodurate, bromurate, clorurate-sodice sulfuroase (folosite in cura externa) si magneziene, calcice, slab sulfuroase, hipotone (pentru cura interna), cunoscute si folosite din anul 1866. Govora reprezinta una dintre cele mai bogate statiuni in ape iodurate si bromurate din Europa. Datorita apelor minerale cu compozitie chimica diferentiata, statiunea Govora este unica in tara.