Statiuni - Ocnele Mari
Climatul Ocnele Mari | Factori naturali de cura Ocnele Mari | Istoric Ocnele Mari | Tratament balnear Ocnele Mari | Proceduri Ocnele Mari | Recomandari tratare afectiuni Ocnele Mari | Prezentare generala Ocnele Mari | Atractii turistice Ocnele Mari |
Prezentare generala Ocnele Mari
Prezentare generala Ocnele Mari:Orasul Ocnele Mari este inclus in categoria statiunilor balneoclimaterice de interes general, cu functionare sezoniera. Statiunea se gaseste la o altitudine de 310 m, pe valea Oltului. Ocnele Mari se afla la o distanta de 15 km de Ramnicu Valcea si la 8 km de Baile Govora.
Climatul Ocnele Mari
Climatul Ocnele Mari:Statiunea are de un climat moderat, sedativ, cu veri racoroase (temperatura medie a lunii iulie este in jur de 20°C) si ierni blande (in ianuarie temperatura medie este de –2°C ) si precipitatii moderate ( 700 mm anual).
Factori naturali cura Ocnele Mari
Factori naturali cura Ocnele Mari:In oras exista un lac cu apa sarata (216,3 g/l), cu proprietati heliotermice (temperatura este mai ridicata la o adancime de 2-2,5 m decat cea de la suprafata apei) si cu namol sapropelic.
Istoric Ocnele Mari
Istoric Ocnele Mari:Apele sarate de aici, apreciate pentru calitatile lor terapeutice inca din secolul XVIII, au inceput sa fie folosite pentru tratament incepand cu anul 1833, cand s-au facut primele amenajari. Primul stabiliment balnear a fost construit in anii 1894-1896, iar in 1925 statiunea a intrat in circuitul national.
Instalatii de tratament balnear Ocnele Mari
Tratament balnear Ocnele Mari:Baza materiala dispune de bai calde cu ape sarate, instalatii pentru irigatii vaginale cu apa sarata, instalatii pentru impachetari calde cu namol, amenajari pentru helioterapie, ungeri cu namol rece urmate de bai in lac.
Recomandari tratare afectiuni Ocnele Mari
Recomandari tratare afectiuni Ocnele Mari:Izvoarele curative sunt recomandate in tratarea afectiunilor reumatismale (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroze, poliartroze, tendinoze, periartrite scapulo-humerale s.a.), a celor posttraumatice (stari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, dupa entorse, luxatii si fracturi), neurologice periferice (pareze usoare, sechele dupa polineuropatii), ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite si metroanexite cronice), dermatologic citeste...