Statiuni | Harta Geoagiu Bai

Statiuni - Geoagiu Bai


     Climatul Geoagiu Bai | Factori naturali de cura Geoagiu Bai | Istoric Geoagiu Bai | Tratament balnear Geoagiu Bai | Proceduri Geoagiu Bai | Recomandari tratare afectiuni Geoagiu Bai | Prezentare generala Geoagiu Bai | Atractii turistice Geoagiu Bai |


Prezentare generala Geoagiu Bai

Prezentare generala Geoagiu Bai:
Statiune balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, se afla in judetul Hunedoara, la o altitudine de 350 m, in zona sud-estica a Muntilor Metaliferi, in apropiere de Culoarul Muresului. La 19 km se gaseste orasul Orastie si la 46 km Deva.
Statiunea se caracterizeaza printr-un climat continental moderat, de depresiune intradeluroasa. Temperatura medie anuala este de 9°C, media lunii iulie fiind de 20°C, iar cea a lunii i citeste...

Climatul Geoagiu Bai

Climatul Geoagiu Bai:
Statiunea se caracterizeaza printr-un climat continental moderat, de depresiune intradeluroasa. Temperatura medie anuala este de 9°C, media lunii iulie fiind de 20°C, iar cea a lunii ianuarie de -3°C. Precipitatiile sunt reduse cantitativ (600 mm anual). Statiunea este ferita de vanturi datorita padurilor de fag si stejar din imprejurimi. Datorita prezentei foehnului in regiune, primavara apare timpuriu.

Factori naturali cura Geoagiu Bai

Factori naturali cura Geoagiu Bai:
Statiunea are de ape minerale sulfuroase, slab radioactive, bicarbonatate, sodice, magneziene, hipotone. Se mai gaseste si namol de turba, ioduroferuginos, pentru tratarea unor afectiuni reumatismale, ginecologice si ale sistemului nervos periferic.

Instalatii de tratament balnear Geoagiu Bai

Tratament balnear Geoagiu Bai:
Statiunea dispune de instalatii moderne de electroterapie, hidroterapie, instalatii pentru bai calde cu apa minerala in vane si bazine, instalatii pentru aplicatii calde cu namol, buvete pentru cura interna cu ape minerale, bazine in aer liber cu solarii pentru aerohelioterapie, instalatii pentru tratamente cu extracte de plante medicinale (fitoterapie).

Recomandari tratare afectiuni Geoagiu Bai

Recomandari tratare afectiuni Geoagiu Bai:
Apele curative se folosesc in tratarea afectiunilor reumatismale degenerative (artroze, poliartroze, spondiloze cervicale, lombare, dorsale), abarticulare (periartrite scapulo-humerale, tendinoze, artroze localizate la nivelul articulatiilor membrelor in stadiul incipient) si inflamatorii (stari algice articulare), neurologice periferice si ale sistemului nervos central (paralizii si pareze usoare, sechele dupa polioneuropatii), ginecologice (tulbu citeste...

Atractii turistice Geoagiu Bai

Atractii turistice Geoagiu Bai:
In imprejurimi pot fi vizitate ruinele romane de la Germisala si din vecinatate, multimea de cascade, pesteri si chei care se gasesc in zona, dar se pot efectua si excursii la Orastie, Deva, Simeria, Sarmizegetusa, Hunedoara.