Statiuni | Harta Covasna

Statiuni - Covasna


     Climatul Covasna | Factori naturali de cura Covasna | Istoric Covasna | Tratament balnear Covasna | Proceduri Covasna | Recomandari tratare afectiuni Covasna | Prezentare generala Covasna | Atractii turistice Covasna |


Prezentare generala Covasna

Prezentare generala Covasna:
Statiune balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, Covasna este situata in judetul Covasna, la o altitudine de 550-600 m, pe malul paraului cu acelasi nume. Statiunea se afla la 35 km de Sfantu Gheorghe si la 60 de km de Brasov.
Climatul statiunii este tonic, cu veri racoroase (media termica a lunii iulie este de 17°C) si ierni friguroase (temperatura medie a lunii ianuarie este -3°C). Temperatura medie anuala este de 7,5& citeste...

Climatul Covasna

Climatul Covasna:
Climatul statiunii este tonic, cu veri racoroase (media termica a lunii iulie este de 17°C) si ierni friguroase (temperatura medie a lunii ianuarie este -3°C). Temperatura medie anuala este de 7,5°C, iar precipitatiile insumeaza aproximativ 600 mm.

Factori naturali cura Covasna

Factori naturali cura Covasna:
Factorii de cura sunt constituiti din aerul ozonat, bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi, namolul terapeutic existent in zona, numeroase izvoare (circa 1500) cu ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, magneziene, clorurosodice, feruginoase, iodurate, bromurate, arsenicale, hipotone si hipertone.

Istoric Covasna

Istoric Covasna:
Primele informatii referitoare la utilizarea apelor minerale de la Covasna sunt de la sfarsitul secolului al XVII-lea. La sfarsitul secolului al XVIII-lea apar in diverse publicatii informatii referitoare la compozitia chimica a apelor minerale si se aminteste despre curele balneare din statiunea Covasna. In anul 1882 apa minerala de la izvorul Horgasz este medaliata la Trieste. In statiune se construiesc la inceputul secolului XX stabilimente pentru bai si mofete.
I citeste...

Instalatii de tratament balnear Covasna

Tratament balnear Covasna:
Statiunea dispune de instalatii moderne pentru mofete si pentru diverse proceduri: fizioterapie, electroterapie, hidroterapie, kinetoterapie, climatoterapie, buvete pentru cura interna cu ape minerale de un spital cu profil de cardiologie, de doua sanatorii pentru copii (unul cu profil de tratare a sechelelor de reumatism cardio-articular si altul pentru tratarea sechelelor dupa hepatita).

Recomandari tratare afectiuni Covasna

Recomandari tratare afectiuni Covasna:
Apele minerale curative sunt indicate pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare (infarct miocardic la minimum 3 luni dupa externarea din spital, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica compensata, hipertensiune arteriala etc.), a celor hepato-biliare (dischinezie biliara, colecistita cronica necalculoasa, pancreatita cronica etc.), a tubului digestiv (gastrite cronice hiperacide, ulcere gastrice si duodenale cronice), a aparatului loc citeste...

Atractii turistice Covasna

Atractii turistice Covasna:
Se pot face excursii in imprejurimi la Valea Zanelor sau Cetatea Zanelor. La Valea Zanelor are loc in fiecare an in prima duminica a lunii august „Nedeia mocaneasca”- manifestare populara si „Ziua forestierului”- in luna septembrie.