Statiuni | Harta Buzias

Statiuni - Buzias


     Climatul Buzias | Factori naturali de cura Buzias | Istoric Buzias | Tratament balnear Buzias | Proceduri Buzias | Recomandari tratare afectiuni Buzias | Prezentare generala Buzias | Atractii turistice Buzias |


Prezentare generala Buzias

Prezentare generala Buzias:
Statiunea balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, se afla in sud-vestul tarii, la contactul campiei Timisului cu dealurile Poganisului. Statiunea se afla in judetul Timis, la o altitudine de 31 m, la 25 km fata de Lugoj si 34 km de Timisoara.
Climatul de campie se caracterizeaza prin veri racoroase (media termica a lunii iulie este 20,8°C), iar iernile putin friguroase (media termica in ianuarie este 0.1°C). Temperatura m citeste...

Climatul Buzias

Climatul Buzias:
Climatul de campie se caracterizeaza prin veri racoroase (media termica a lunii iulie este 20,8°C), iar iernile putin friguroase (media termica in ianuarie este 0.1°C). Temperatura medie anuala este de 11°C, iar precipitatiile insumeaza aproximativ 650 mm anual. Vanturile predominante bat din directia sudica, primavara se simte foehnul care aduce aerul uscat din sud-est.

Factori naturali cura Buzias

Factori naturali cura Buzias:
Izvoarele cu ape minerale au diferite concentratii de saruri, fiind de mai multe tipuri (carbogazoase, bicarbonate, unele feruginoase, clorurate, sodice, calcice, magneziene).

Istoric Buzias

Istoric Buzias:
Prima incercare de punere in valoare a apelor minerale dateza din 1805, dar captarea primului izvor mineral a avut loc in 1811. Primele stabilimente balneare au fost construite in 1819, cand localitatea a fost declarata statiune balneara.

Instalatii de tratament balnear Buzias

Tratament balnear Buzias:
Baza de tratament cuprinde buvete pentru cura interna cu apa minerala, instalatii de bai calde la vane cu apa minerala carbogazoasa, instalatii pentru hidroterapie si electroterapie, instalatii pentru aerosoli si inhalatii, instalatii pentru mofete, sala de gimnastica medicala.

Recomandari tratare afectiuni Buzias

Recomandari tratare afectiuni Buzias:
Apele minerale de aici sunt indicate, indeosebi, pentru tratarea maladiilor cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica compensata, hipertensiune arteriala, sechele dupa flebite superficiale etc.) cat si ale celor digestive (gastrite cronice cu hipoaciditate, colon iritabil), reumatismale (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroze, poliartroze, tendinoze, periartrite scapulo-humerale s.a. citeste...