Statiuni - Busteni
Climatul Busteni | Factori naturali de cura Busteni | Istoric Busteni | Tratament balnear Busteni | Proceduri Busteni | Recomandari tratare afectiuni Busteni | Prezentare generala Busteni | Atractii turistice Busteni |
Prezentare generala Busteni
Prezentare generala Busteni:Statiune balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, se afla pe cursul superior al raului Prahova, strajuita de masivele Bucegi si Garbova. Statiunea se afla in judetul Prahova, la o altitudine cuprinsa intre 850-980 m, situata la o distanta de 45 km de Brasov si 65 km de Ploiesti.
Are un climat de culoar montan, cu veri racoroase (in iulie temperatura medie este de 15°C) si ierni putin friguroase (in ianuarie temperatura medie citeste...
Climatul Busteni
Climatul Busteni:Are un climat de culoar montan, cu veri racoroase (in iulie temperatura medie este de 15°C) si ierni putin friguroase (in ianuarie temperatura medie este de -4°C), datorita versantilor muntosi care adapostesc statiunea. Temperatura medie anuala este de 5,5°C, iar precipitatiile insumeaza, in medie, 800 mm anual (iarna cad zapezi abundente). Zapada persista in jur de 83 de zile pe an.
Factori naturali cura Busteni
Factori naturali cura Busteni:Bioclimatul tonic al statiunii, presiunea scazuta a atmosferei, aerul curat, fara alergeni, radiatiile ultraviolete in cantitati mari, sunt indicate in tratarea diverselor maladii.
Istoric Busteni
Istoric Busteni:Inceputurile statiunii sunt legate de excursiile in Muntii Bucegi. Este consemnata in literatura de specialitate excursia profesorului J.A.Vaillant de la Liceul Sfantu Sava din Bucuresti in perioada 26-29 iulie 1839 la Varful cu Dor. Dupa alte urcusuri din perioada 1840-1860, in anul 1869, s-a infiintat la Bucuresti din initiativa pictorului Nicolae Grigorescu asociatia „Trinitatea vremelnica” cu scopul calatoriilor turistice in tara.
Instalatii de tratament balnear Busteni
Tratament balnear Busteni:Baza de tratament, constituita din policlinica balneara si un sanatoriu pentru boli ale cailor respiratorii, are urmatoarele sectii: hidroterapie (bai de plante medicinale, bai carbogazoase, bai cu esenta de brad), electroterapie–ionogalvanizari, raze scurte, raze ultraviolete, infrarosii, curenti diadinamici, ultrasonoterapie, bai galvanice.
Recomandari tratare afectiuni Busteni
Recomandari tratare afectiuni Busteni:Statiunea este indicata in tratarea nevrozei astenice, afectiunilor endocrine, metabolice, afectiunilor cronice ale cailor respiratorii, reumatismului degenerativ, hipertensiunii arteriala, rahitismului, tulburarilor de crestere la copii.