Statiuni | Harta Vata de Jos

Statiuni - Vata de Jos


     Climatul Vata de Jos | Factori naturali de cura Vata de Jos | Istoric Vata de Jos | Tratament balnear Vata de Jos | Proceduri Vata de Jos | Recomandari tratare afectiuni Vata de Jos | Prezentare generala Vata de Jos | Atractii turistice Vata de Jos |


Prezentare generala Vata de Jos

Prezentare generala Vata de Jos:
Statiune balneoclimaterica din judetul Hunedoara, este situata la o altitudine de 233 m, pe valea Crisului Alb, in partea nordica a Muntilor Zarandului.

Climatul Vata de Jos

Climatul Vata de Jos:
Vata de Jos se caracterizeaza printr-un climat continental moderat, de dealuri si coline. Temperatura medie anuala este de 9,5°C, media lunii iulie fiind de 20°C, iar cea a lunii ianuarie de -2°C. Precipitatiile sunt destul de reduse cantitativ (750 mm anual). Statiunea este adapostita de vanturi datorita padurilor din imprejurimi.

Factori naturali cura Vata de Jos

Factori naturali cura Vata de Jos:
Vata de Jos se caracterizeaza printr-un climat continental moderat, de dealuri si coline.
Statiunea dispune de ape minerale sulfuroase, sodice, magneziene, calcice, termale (35-38,5°C).

Instalatii de tratament balnear Vata de Jos

Tratament balnear Vata de Jos:
Statiunea dispune de instalatii moderne de electroterapie, instalatii pentru bai calde cu apa minerala in vane si bazine, instalatii pentru bai reci in aer liber si solar pentru aerohelioterapie.

Recomandari tratare afectiuni Vata de Jos

Recomandari tratare afectiuni Vata de Jos:
Apele curative se folosesc in tratarea afectiunilor reumatismale degenerative (artroze, poliartroze, spondiloze cervicale, lombare, dorsale), abarticulare (periartrite scapulo-humerale, tendinoze, poliartroze), neurologice periferice si ale sistemului nervos central (paralizii si pareze usoare, sechele dupa polioneuropatii), ginecologice (tulburari minore de pubertate si de menopauza), dermatologice, respiratorii, cardiovasculare, endocrine, boli p citeste...

Atractii turistice Vata de Jos

Atractii turistice Vata de Jos:
In imprejurimi pot fi vizitate Baia de Cris, Tebea cu vestitul gorun al lui Horea, Brad, dar si Orastie, Deva, Hateg, Hunedoara. Un punct de atractie turistica deosebit il reprezinta Muntele Gaina, unde intre 17-19 iulie se desfasoara un renumit targ de fete.