Statiuni | Harta Stana de Vale

Statiuni - Stana de Vale


     Climatul Stana de Vale | Factori naturali de cura Stana de Vale | Istoric Stana de Vale | Tratament balnear Stana de Vale | Proceduri Stana de Vale | Recomandari tratare afectiuni Stana de Vale | Prezentare generala Stana de Vale | Atractii turistice Stana de Vale |


Prezentare generala Stana de Vale

Prezentare generala Stana de Vale:
Statiune balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, este amplasata in comuna Budureasa, din judetul Bihor, fiind inconjurata cu paduri de fag si molid, la o altitudine de 1.102 m. Statiunea se gaseste intr-o depresiune inconjurata de Muntii Vladeasa si Padurea Craiului, la o distanta de 90 km de Oradea.

Climatul Stana de Vale

Climatul Stana de Vale:
Climatul este de depresiune intramontana, cu veri racoroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este de 5°C, temperatura medie in luna ianuarie avand valoarea de -5°C, iar cea din luna iulie, 14°C. Precipitatiile insumeaza aproximativ 1500 mm anual. Numarul mediu anual al zilelor cu zapada este de aproximativ 150, pana primavara tarziu. Vanturile predomina din directiile nord-est si uneori din vest.

Factori naturali cura Stana de Vale

Factori naturali cura Stana de Vale:
Factorii de cura sunt reprezentati de bioclimatul tonic stimulent, cu efect pozitiv in echilibrarea sistemului nervos central si vegetativ precum si a activitatii glandelor endocrine, a aerului curat, lipsit de praf si alegeni, cu radiatie ultravioleta bogata si cu o ionizare accentuata.

Instalatii de tratament balnear Stana de Vale

Tratament balnear Stana de Vale:
Statiunea dispune de instalatii balneare pentru: hidroterapie, electroterapie, masaj, sauna, sala de gimnastica medicala, bai de plante la cada.

Recomandari tratare afectiuni Stana de Vale

Recomandari tratare afectiuni Stana de Vale:
Statiunea este indicata pentru tratarea nevrozelor astenice, afectiunilor respiratorii, afectiunilor endocrine, starilor de debilitate, surmenaj si convalescenta, rahitism si tulburari de crestere la copii.

Atractii turistice Stana de Vale

Atractii turistice Stana de Vale:
Statiunea poseda un teleferic, aici putandu-se practica sporturi de iarna. Stana de Vale constituie un punct de plecare pentru traseele din Muntii Apuseni, dar si in orasele Beius, Baile Felix, Oradea, Tinca.