Statiuni | Harta Slanic

Statiuni - Slanic


     Climatul Slanic | Factori naturali de cura Slanic | Istoric Slanic | Tratament balnear Slanic | Proceduri Slanic | Recomandari tratare afectiuni Slanic | Prezentare generala Slanic | Atractii turistice Slanic |


Prezentare generala Slanic

Prezentare generala Slanic:
Statiune balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, cu climat de dealuri si coline impadurite. Statiunea este situata intr-o zona subcarpatica, la altitudinea de 413 m, pe valea paraului Slanic, intr-o zona de dealuri impadurite. La o distanta de 45 km se afla orasul Ploiesti.
Cazarea se poate face la Complexul sanatorial, cu baza proprie de tratament si posibilitati de cazare (250 locuri) in pavilioane si case de odihna. Langa Baia R citeste...

Climatul Slanic

Climatul Slanic:
Climatul este caracteristic zonei impadurite, cu veri placute (media lunii iulie este de 19,5°C) si ierni relativ blande (media lunii ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie anuala este de aproximativ 9°C, iar precipitatiile insumeaza 750 mm anual. Datorita asezarii geografice intracolinare, statiunea beneficiaza de un topoclimat de adapost.

Factori naturali cura Slanic

Factori naturali cura Slanic:
Statiunea are izvoare cu ape minerale clorurosodice de mare concentratie, dar si un namol terapeutic, din lacurile Baia Baciului si Baia Porcilor.

Instalatii de tratament balnear Slanic

Tratament balnear Slanic:
Baza de tratament cuprinde instalatii pentru bai calde cu apa minerala in cazi si aplicatii calde de namol, instalatii pentru kinetoterapie si electroterapie, sali de gimnastica medicala, amenajari in salina „Unirea” pentru tratamentul afectiunilor respiratorii in microclimatul de salina, amenajari pentru ungeri cu namol rece, urmate apoi de bai in lac.

Recomandari tratare afectiuni Slanic

Recomandari tratare afectiuni Slanic:
Statiunea este recomandata pentru tratamentul afectiunilor reumatismale degenerative (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroze, poliartroze), a afectiunilor reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, periartrita scapulo-humerala s.a.), a celor posttraumatice (stari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, redori articulare, dupa entorse, luxatii si fracturi), neurologice periferice (pareze usoare, sechele dupa polineuropatii), derma citeste...

Atractii turistice Slanic

Atractii turistice Slanic:
Se pot organiza excursii la Valenii de Munte, Ploiesti, Cheia, pe Valea Prahovei, Brasov. In apropiere se pot vizita Muntele de sare si Grota Miresii (un lac format in inima Muntelui de sare), dar si lacurile saline Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie etc.