Statiuni | Harta Sangeorz Bai

Statiuni - Sangeorz Bai


     Climatul Sangeorz Bai | Factori naturali de cura Sangeorz Bai | Istoric Sangeorz Bai | Tratament balnear Sangeorz Bai | Proceduri Sangeorz Bai | Recomandari tratare afectiuni Sangeorz Bai | Prezentare generala Sangeorz Bai | Atractii turistice Sangeorz Bai |


Prezentare generala Sangeorz Bai

Prezentare generala Sangeorz Bai:
Statiune balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, Sangeorz-Bai este situata la sudul Masivului Rodnei, intr-o depresiune, la varsarea paraului Borcut in Somesul Mare, la altitudinea de 435 m, la o distanta de 27 km de Nasaud.

Climatul Sangeorz Bai

Climatul Sangeorz Bai:
Climatul este moderat, specific pentru dealuri si coline; se caracterizeaza prin veri racoroase (in iulie temperatura medie este 18°C) si ierni friguroase lipsite de geruri aspre (in ianuarie temperatura medie este -3,5°C). Temperatura medie anuala este de 6,5°C, iar precipitatiile insumeaza circa 800 mm anual.

Factori naturali cura Sangeorz Bai

Factori naturali cura Sangeorz Bai:
Factorii de cura sunt constituiti din climatul de crutare tonico-stimulent, dar si prin anumiti factori sedativi (presiunea atmosferica scazuta, aerul ozonat, cu aerosoli de padure rasinosi, izvoarele cu ape minerale, namolul mineral de izvoare si mofetele- emanatiile de bioxid de carbon). In statiune existau cinci izvoare cu ape minerale si ulterior, in anul 1951, au fost captate prin forare inca patru. Izvoarele cu ape minerale bicarbonatate, clorurate, citeste...

Istoric Sangeorz Bai

Istoric Sangeorz Bai:
Inca din 1770, oficialitatile din Viena mentioneaza pe harta Imperiului Sangeorzul cu ape minerale curative. In 1777, in revista medicala din Viena, „Gesund Brunnen” se prezinta efectele curative ale apelor minerale de la Sangeorz.

Instalatii de tratament balnear Sangeorz Bai

Tratament balnear Sangeorz Bai:
Statiunea dispune de doua complexe balneare de tratament, unde se pot efectua: hidroterapie- bai cu ape minerale, bai de plante, bai cu bule de gaz ; termoterapie- impachetari cu parafina, cataplasme cu namol mineral, bai de lumina; electroterapie- ionogalvanizari, raze scurte, raze ultraviolete, infrarosii, curenti diadinamici, ultrasonoterapie, bai galvanice.

Recomandari tratare afectiuni Sangeorz Bai

Recomandari tratare afectiuni Sangeorz Bai:
Apele minerale s-au dovedit superioare, ca eficacitate, in tratarea afectiunilor tubului digestiv (gastrite cronice hiperacide sau hipoacide, ulcere gastrice si duodenale, colite cronice, constipatii cronice etc.), a celor hepato-biliare (dischinezie biliara, sechele dupa hepatita cronica, colecistita cronica necalculoasa si calculoasa), a bolilor metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate), guta s.a. Climatul normalizeaza si echilibreaz citeste...

Atractii turistice Sangeorz Bai

Atractii turistice Sangeorz Bai:
Se pot efectua trasee turistice la Valea Vinului, Pestera Izvorul Tausoarelor, sau in muntii Rodnei, Bargaului, Tiblesului, Caliman si Suhard.