Statiuni | Harta Predeal

Statiuni - Predeal


     Climatul Predeal | Factori naturali de cura Predeal | Istoric Predeal | Tratament balnear Predeal | Proceduri Predeal | Recomandari tratare afectiuni Predeal | Prezentare generala Predeal | Atractii turistice Predeal |


Prezentare generala Predeal

Prezentare generala Predeal:
Statiune climaterica montana de interes general cu functionare permanenta, Predeal este situata la 1.000-1.160 m altitudine. Localitatea se gaseste pe culmea care desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, fiind inconjurata de masivele Bucegi, Postavarul, Piatra Mare si Clabucet.

Climatul Predeal

Climatul Predeal:
Verile sunt racoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 15°C), iar iernile friguroase (in ianuarie temperatura medie este de -5,1°C). Temperatura medie anuala este de circa 5°C, iar precipitatiile insumeaza aproximativ 1000 mm anual. Zapada persista in jur de 130 de zile pe an. Iernile sunt reci si prelungite, umiditatea este accentuata. Vanturile bat din directia nord-vest, fara a exista in zona curenti puternici de aer.

Factori naturali cura Predeal

Factori naturali cura Predeal:
Climatul sanatos de munte, caracterizat prin radiatie ultravioleta bogata, presiune atmosferica relativ mica (669,1 mb/an), aerul curat, lipsit de praf si alergeni si ionizarea accentuata a atmosferei, constituie factorii naturali de cura recomandati pentru tratarea diferitelor maladii.

Istoric Predeal

Istoric Predeal:
Dupa primul razboi mondial s-a dezvoltat ca statiune climaterica. In 1935, Predealul devine comuna, iar in 1952 este declarat oras.

Recomandari tratare afectiuni Predeal

Recomandari tratare afectiuni Predeal:
In aceasta statiune se trateaza stari de surmenaj fizic si intelectual, cele de debilitate la copii, afectiuni endocrine, nevroze astenice, rahitism, tulburari de crestere la copii, etc.

Atractii turistice Predeal

Atractii turistice Predeal:
Astazi Predealul a devenit un important centru turistic si al sporturilor de iarna (partie de schi iluminata electric, pe panta de nord a Clabucetului Taurului, cu telescaun, teleschi si babyschi, care leaga cabana Clabucet- sosire, din Predeal, cu cabana Clabucet- plecare, situata la l.456 m altitudine, pe masivul Clabucetul Taurului). Se organizeaza scoli de schi pentru copii, adolescenti si adulti, cu o durata de 5-7 zile in care monitorii predau lectii de sch citeste...