Statiuni | Harta Ocna Mures

Statiuni - Ocna Mures


     Climatul Ocna Mures | Factori naturali de cura Ocna Mures | Istoric Ocna Mures | Tratament balnear Ocna Mures | Proceduri Ocna Mures | Recomandari tratare afectiuni Ocna Mures | Prezentare generala Ocna Mures | Atractii turistice Ocna Mures |


Prezentare generala Ocna Mures

Prezentare generala Ocna Mures:
Statiune balneoclimaterica de interes local, cu functionare permanenta, situata langa orasul Ocna Mures, la 12 km de Turda si la 21 km de Aiud. Statiunea se gaseste pe malul stang al Muresului, la o altitudine de 252 m.

Climatul Ocna Mures

Climatul Ocna Mures:
Climatul de dealuri, sedativ, se caracterizeaza prin veri placute (temperatura medie in iulie este in jur de 20°C) si ierni reci (in ianuarie, medii termice de circa -4°C). Precipitatiile medii anuale sunt sub 600 mm anual.

Factori naturali cura Ocna Mures

Factori naturali cura Ocna Mures:
Factorii naturali de cura sunt: climatul de dealuri si podisuri impadurite, izvoare cu ape minerale clorurate, sodice, de mare concentratie (266 g/l), provenite din lacurile cantonate in vechile saline.

Istoric Ocna Mures

Istoric Ocna Mures:
Localitatea este atestata documentar din 1202-1203.

Instalatii de tratament balnear Ocna Mures

Tratament balnear Ocna Mures:
In baza de tratament a statiunii se pot efectua bai calde cu ape minerale in vane, impachetari calde cu apa minerala sarata concentrata, electroterapie, solar cu amenajari de aeroterapie si helioterapie.

Recomandari tratare afectiuni Ocna Mures

Recomandari tratare afectiuni Ocna Mures:
Statiunea este indicata pentru tratarea afectiunilor reumatismale degenerative (artroze, poliartroze, spondiloze cervicale, lombare, dorsale) in stadiu incipient fara complicatii, abarticulare (periartrite scapulo-humerale, forma umar dureros simplu, tendinoze, artroze localizate la nivelul articulatiilor membrelor in stadiul incipient, fara deficit functional) si inflamatorii (stari dupa reumatism articular acut), a celor posttraumatice (stari dupa citeste...

Atractii turistice Ocna Mures

Atractii turistice Ocna Mures:
In statiune se pot vizita urmele cetatii medievale Ulioara, dar si salina, castelul Teleki, monument de arhitectura din secolul XVIII, padurea Banta. In apropiere se gaseste localitatea Miraslau, unde s-a ridicat un monument in memoria victoriei lui Mihai Viteazul in lupta cu generalul Basta (septembrie 1600).