Statiuni | Harta Lacu Rosu

Statiuni - Lacu Rosu


     Climatul Lacu Rosu | Factori naturali de cura Lacu Rosu | Istoric Lacu Rosu | Tratament balnear Lacu Rosu | Proceduri Lacu Rosu | Recomandari tratare afectiuni Lacu Rosu | Prezentare generala Lacu Rosu | Atractii turistice Lacu Rosu |


Statiunea Lacu Rosu

Statiunea Lacu Rosu se afla la o altitudine de 980 m, fiind strajuita de Muntii Suhardul Mare, Suhardul Mic, Fagetul Ciucului. Este situata pe malul lacului cu acelasi nume si este strabatuta de soseaua ce uneste orasele Bicaz si Gheogheni. In apropierea statiunii Lacu Rosu se afla Cheile Bicazului, cheile cele mai frumoase din tara. Pentru amatorii de sporturi de iarna, Lacu Rosu pune la dispozitie o partie de schi cu o lungime de 2.400 m si o diferenta de nivel de 600 m.
Se pot face dr citeste...

Prezentare generala Lacu Rosu

Prezentare generala Lacu Rosu:
Statiune climaterica permanenta de interes general, componenta o orasului Gheorgheni, Lacu Rosu se afla la altitudinea de 980 m. Statiunea este strajuita de muntii Suhardul Mare, Suhardul Mic, Fagetul Ciucului, fiind amplasata pe malul lacului cu acelasi nume. La o distanta de 32 km se gaseste localitatea Bicaz, iar la 26 km Gheorghieni.
Temperatura medie anuala este de 6°C, temperatura medie a lunii iulie fiind de aproximativ 15°C, iar cea a citeste...

Climatul Lacu Rosu

Climatul Lacu Rosu:
Temperatura medie anuala este de 6°C, temperatura medie a lunii iulie fiind de aproximativ 15°C, iar cea a lunii ianuarie de -7°C. Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 980 mm. Climatul statiunii este tonic, stimulant, cu presiune atmosferica scazuta, cu veri racoroase si ierni aspre.

Factori naturali cura Lacu Rosu

Factori naturali cura Lacu Rosu:
Aerul curat, bogat in radiatii ultraviolete, puternic ozonat, cu o ionizare accentuata a atmosferei, lipsa prafului si a factorilor alergeni recomanda statiunea pentru tratarea diferitelor maladii.

Recomandari tratare afectiuni Lacu Rosu

Recomandari tratare afectiuni Lacu Rosu:
Statiunea este renumita pentru tratarea nevrozelor astenice, starilor de debilitate, surmenajului fizic si intelectual, hipertiroidei benigne, rahitismului si tulburarilor de crestere la copii, bolilor ale aparatului respirator (rinite, traheite, bronsite), afectiunilor digestive si endocrine.

Atractii turistice Lacu Rosu

Atractii turistice Lacu Rosu:
Pentru amatorii de sporturi de iarna, Lacu Rosu pune la dispozitie o partie de schi cu o lungime de 2.400 m si o diferenta de nivel de 600 m.
Se pot face drumetii catre Cabana Suhard, muntele Ucigasul, Cheile Bicazului, Cheile Bicajelului, cabana Piatra Singuratica de pe varful Hasmasu Mare. Din statiune se poate pleca si spre Borsec, Durau, lacul de acumulare Izvoru Muntelui, Bicaz, Piatra Neamt, Sovata.