Statiuni | Harta Baile Tusnad

Statiuni - Baile Tusnad


     Climatul Baile Tusnad | Factori naturali de cura Baile Tusnad | Istoric Baile Tusnad | Tratament balnear Baile Tusnad | Proceduri Baile Tusnad | Recomandari tratare afectiuni Baile Tusnad | Prezentare generala Baile Tusnad | Atractii turistice Baile Tusnad |


Baile Tusnad

Statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad din judetul Harghita, este situata in defileul Oltului superior la poalele muntilor Harghitei, la o altitudine medie de 650 m, la o distanta de 32 km fata de Miercurea Ciuc.
Cadrul montan cu paduri de molid si fag, aerul curat, ozonat, lipsit de praf si alergeni, izvoarele cu ape minerale carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, magneziene, clorurate, sodice, calcice, sunt utilizate in statiunea Baile Tusnad pentru cura inca din anul 1845.
citeste...

Prezentare generala Baile Tusnad

Prezentare generala Baile Tusnad:
Statiune balneoclimaterica si de odihna, de interes general, cu functionare permanenta, asezata in judetul Harghita, in defileul Oltului superior. Baile Tusnad sunt amplasate la poalele muntilor Harghitei, marginite la nord de depresiunea Ciucului, iar in partea sudica de depresiunea Brasovului. Se gaseste la o altitudine medie de 650 m, la o distanta de 32 km fata de Miercurea Ciuc, 35 km fata de Sfantu Gheorghe si 72 km de Brasov.
Climatul se car citeste...

Climatul Baile Tusnad

Climatul Baile Tusnad:
Climatul se caracterizeaza prin verile racoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 18°C) si iernile friguroase (in ianuarie temperatura medie este de -5,5°C). Temperatura medie anuala este de circa 6°C, iar precipitatiile insumeaza aproximativ 800-850 mm anual. Zapada persista in jur de 80-100 de zile pe an. Iernile sunt reci si prelungite, umiditatea fiind accentuata.

Factori naturali de cura Baile Tusnad

Factori naturali de cura Baile Tusnad:
Cadrul montan cu paduri de molid si fag, aerul curat, ozonat, lipsit de praf si alergeni, izvoarele cu ape minerale carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, magneziene, clorurate, sodice, calcice (cu o mineralizare de 5g/l), sunt utilizate pentru cura inca din anul 1845. Toate acestea confera statiunii un mare grad de atractivitate in toate anotimpurile, atat pentru odihna cat si pentru tratament.

Recomandari tratare afectiuni Baile Tusnad

Recomandari tratare afectiuni Baile Tusnad:
Statiunea este recomandata in tratarea afectiunilor sistemului nervos central (nevroze astenice cu elemente anxioase, depresive sau pitiatice, stari astenice secundare, de surmenaj fizic si intelectual), a celor cardiovasculare (ateroscleroza, infarct miocardic, hipertensiune arteriala, arteriopatii periferice, stari dupa flebite, varice), precum si pentru tratarea bolilor asociate (afectiuni ale tubului digestiv, endocrine, ginecologice) si ale citeste...

Tratament balnear Baile Tusnad

Tratament balnear Baile Tusnad:
Statiunea dispune de baze moderne de tratament, cu dotari diverse, precum si de o mofeta (emanatii naturale de bioxid de carbon) prevazuta cu incaperi pentru bai cu CO2, recomandata pentru afectiuni cardiovasculare (hipertensiune arteriala, varice, ulcere varicoase), afectiuni reumatismale, nevralgii, boli de piele, afectiuni cronice genitale.